Jak se vyrobí pastovaný med ?
Je to velmi jednoduché a zcela zbytečné za to platit.Podle toho kolik takového medu chcete vyrobit nalijete tekutý med, nejlépe květový, do nějaké nádoby, případně míchačky, nebo trochu odlijete a necháte ho v lahvi co jste med koupili a několikrát denně ho zamícháte.Za 5 - 7 dnů, dle složení medu, budete mít pastovaný med, který už niíkdy nezkrystalizuje. Nemohu Vám ale zaručit, že to tak bude fungovat i u medu koupeného v supermarketu.Tady je v regálu vždy med tekutý,nevím jak to dělají, mně zkrystalizuje každžý med, snad kromě akátového, do měsíce a to je tak správně, je to jednoznačné potvrzení, že se jedná o včelí med.
Co je plástečkový med ?
Dnes se to stalo šlágrem, v obchodech už je nabízen med, kde do sklenice s medem je přidán kousek plástu se zavíčkovaným medem.Doporučuji ale , když si u nějakého včelaře koupíte panenskou souši se zavíčkovaným medem, kterou si doma nakrájíte na čtverečky a budete cucat,Po vycucání medu Vám v puse zůstane čistý vosk, který pak můžete použít při výrobě kraslic. Je nutné počítat s tím, že to bude trochu dražší.
Přeji dobrou chuť.